Jump to content


Photo

linux can't boot kde gui??


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 @n!e

@n!e

    stranger

  • Members
  • 5 posts

Posted 12 July 2003 - 08:59 AM

hi,
my linux(mandrake) can't boot on gui mode.
i'm currently boot up on a command mode. i even try login as root in command mode and then type "init 5". but it doesn't work.
can anyone help me?
;(

#2 madmax123

madmax123

    stranger

  • Members
  • 2 posts

Posted 13 July 2003 - 03:26 AM

I think u will have to boot to the console mode, log in as root, and edit the /et/inittab file and change the default run-level to 5 there.

reboot and u should be good to go.

P.S. : i hope u have configured ur videocard properly

#3 @n!e

@n!e

    stranger

  • Members
  • 5 posts

Posted 14 July 2003 - 03:45 AM

hi, i've tried to loginas root as well.. but i can c tat my default inittab was set to '5' oredi. but i go re-install my linux(mandrake). luckily it works.
btw, may i know y u mentioned the videocard configuration? Is it related to my problem?

thanks for reply n thanks again. smile

#4 GhostSong

GhostSong

    member

  • Members
  • 122 posts

Posted 15 July 2003 - 03:38 PM

Greetings,

It's related as fas as you get error msgs

But in your case i dont think so, it's something else , that you dont get any messages , the init is currently 5 and you still come up to console

That's due to an updated xfree i guess ? smile

Farewell




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

IPB Skin By Virteq