Jump to content
Compatible Support Forums
Sign in to follow this  
gurmit21

Sound Card Problem in Red Hat Lnux Kernel 2.6.xx !!! Specail thanks to Dapper Da

Recommended Posts

First of all , special thanks for Dapper Dan for his assisatance.

 

Next,i have another problem. I have AMD 2400+ Processor,Asus mother board with on board Audio Card. When i see the list of my hardwares ,linux detected by " KUDZU "... it shows " i810_audio " found on the system. But, when i Click on " Test Sound " in "Sound Card Detection " utility. I receive a message the this kind of sound card is not supported by Linux. So, in short there is no sound.....in my machine

 

So, i need assistance , any body tell me what should i do to get my sound card working. This problem occurs when i work in Kernel 2.6.3-1.xxx . But when i work in Kernel 2.4.3.xxx the same sound card works absolutely fine. Let me tell you people that i have three kind of Kernel installed in my machine. The problem takes place only in Kernel 2.6.3-1.xxx. Which is one of the latest Kernel,i guess.

 

Hope for quick assistance. i will be highly grateful to the helpers.

 

 

Regards :

 

 

gurmit21

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is what you get for switching to the 2.6 kernel! smile

 

What version of RedHat is this...and do you know what sound system that you have active with the 2.4 kernel, OSS or Alsa?

 

What motherboard model is it? Is it an nForce chipset?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×